Skip to content

Demà es decideix: internet lliure o controlada

5 Mai 2009

Pot ser la fi d’internet tal com la coneixíem, o com la somniàvem.

Entre avui i demà els europarlamentaris decidiràn a Brussel·les si la xarxa continua sent un espai lliure o un de controlat, i es decidirà d’un cop i per a sempre qui té més poder: si tu com ciutadà o els lobbies del copyright i les telecomunicacions que, amb l’ajuda de polítics inescrupulosos, intenten amb més força que mai trepitjar una part important dels teus drets fonamentals . Es vota l’anomenada Telecoms Package, una aberració legal que farà que tu ja no siguis amo de la teva privacitat on-line, ni de la llibertat de navegar per tal o qual website sense ser vigilat ni de transmetre qualsevol informació privada per la xarxa, ja que aquest paquet de lleis contempla la possibilitat de que el teu proveïdor d’internet, Som al cas d’Andorra, pugui supervisar  el teu tràfic per la web i el material que hi facis circular, podent fins i tot denunciar-te com si d’una ciberpolicia es tractés. A més a més tindrà un poder semblant al de una distribuidora de televisió satel·lital, reservant-se el dret de comercialitzar l’accés privilegiat a determinats espais que fins ara eren lliures i manipular tot el flux d’informació per la xarxa.

El paradis desitjat pel nostre copríncep francès i la seva dona, el dels tres avisos i tall de la connexió rebutjat pel seu propi parlament, està molt a prop, i de tu depèn que no es porti a terme aquesta salvatjada: si ets espanyol o francès pressiona als teus eurodiputats i si ets andorrà pensa a quin país li tocarà demà.

Para més informació, visita La Quadrature du Net.

No hi ha més temps: envia cartes als eurodiputats (clica aquí pels models i aquí pels eurodiputats espanyols) i, tal com diu l’Enrique Dans, a aquestes eleccions europees de juny descarta l’opció política que aposti per aquest cop a les llibertats individuals. Ens juguem molt més que el fet de baixar-nos un parell d’mp3; ens juguem l’opció de ser ciutadans.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: